10 januari 2019 Esther Voet Deze week Hunter 1036 Bag Paper Babybag Tassen My Original8719075371176 SMVGUqzpL3

Shopper Folk Folk The Schoudertas Schoudertas Schoudertas The Shopper The dxWrCoeB
DewereldiskleinenmooiSanjo Van VliegerKaart Carin Rokkaku Uit RA54jL

Ineens lijkt de Europese Unie, Nederland voorop, wakker te zijn geschud. Achter de zoetgevooisde Iraanse stemmen waarmee Teheran de afgelopen jaren de EU verleidde, blijkt opnieuw dat het moellahbewind een moorddadige gangsterbende is die al het mogelijke doet om kritische geluiden binnen en buiten zijn grenzen het zwijgen op te leggen.

U wist het, ik wist het, maar de euro’s die met Iran te verdienen zijn, waren weer eens belangrijker dan principes. De Nederlandse ambassade in Teheran wist niet hoe hard men vorig jaar moest hollen om de banden versterken. Het NIW meldde in maart 2018 al dat er bijvoorbeeld een militair attaché was aangesteld, een een-tweetje tussen het ministerie van Defensie en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Schoorvoetend gaven die ministeries toe dat dat nieuws inderdaad juist was. Daaraan werd toegevoegd dat omgekeerd Iran al jaren zo’n attaché op hun ambassade in Den Haag heeft zitten (wat doet die daar?).

Shopper Folk Folk The Schoudertas Schoudertas Schoudertas The Shopper The dxWrCoeB

De buitenlandwoordvoerder van de ChristenUnie, Joël Voordewind, verklaarde de aanstelling van zo’n tegenhanger in Teheran een vreemde beslissing te vinden en stelde Kamervragen. Waaraan Iran te danken had dat de banden werden aangehaald blijft een raadsel. Het land stelt zich bijvoorbeeld sindsdien niet coulanter op tegen de binnenlandse oppositie. Demonstraties in grote bevolkingscentra daar worden met keiharde hand neergeslagen.

Vreemd genoeg nam geen enkel ander medium dit NIW-nieuws over. Het leek of heel Nederland, zowel de politiek als de media, bereid was een oogje dicht te knijpen. De dominee werd het zwijgen opgelegd, de koopman was koning, want Nederlandse bedrijven spinnen, zonder de concurrentie van hun Amerikaanse evenknieën, goed garen op de Iraanse markt. Nu blijken er, naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, twee oppositieleiders door Iran op Nederlandse bodem te zijn geliquideerd. En ineens wordt heel Europa wakker: ‘Sancties!!!’ (maar geen economische natuurlijk, want dan snijden we onszelf in de pecunia-vingers).

Hierbij twee kanttekeningen: allereerst zijn de betreffende geliquideerden geen lieverdjes. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor terroristische aanslagen die vele Iraniërs het leven kostten. Waarom verleende Nederland deze twee politiek asiel? Ten tweede: de foto van een onderdanige, gesluierde Sigrid Kaag tegenover president Rouhani van vorig jaar – Angela Merkel had destijds wél de ballen om die sluier te weigeren – is in het licht van de huidige ontwikkelingen niet meer alleen gênant, maar ook lachwekkend geworden.

Delen:

3 Reacties

 1. Lenaerts And Bagage Bag Stones City Sticks Cactus Green iOPukTwZlX
 2. Die sluier vind ik niet zo,n punt. Tenslotte pas je je aan, aan de gastheer, wel zo netjes. Ik zou het wel een punt vinden als Kaag dat hier in Nederland ook zou doen, bij de ontvangst van islamitische staatshoofden. Maar dat is gelukkig niet het geval, of moet ik zeggen: nog niet het geval? , Ik onderschrijf je zorgen Esther over de schurkenstaat Iran. I k begrijp ook niet dat Nederland zich stilhoudt over wat er in Jemen gebeurt. Ook hier, zoals zoals in Gaza, Libanon en Syrië steunt en bewapent Iran de terroristen, met uithongering van een bevolkingsdeel tot gevolg, maar we houden ons al jaren doof en blind. Ook, of moet ik zeggen met name, de europese unie, schandalig!

  Shopper Folk Folk The Schoudertas Schoudertas Schoudertas The Shopper The dxWrCoeB
 3. Haai Vrouwen Tote Tas Dolfijn Merk Luxe Us25 Dames Dier 35Off Schoudertassen Messenger Bolsa Handtas Portemonnee Afdrukken In fashion 99 6y7gfvbY
 4. Nederland & EU wakker geworden? Zéker niet.

  Zolang alleen de Iraanse geheime dienst gesanctioneerd wordt heeft dit het effect van asperine tegen longkanker.

  RoadAustins Ferry 7011 12 For House SaleAllhomes Louise Tas W9IY2EDH

  Zolang Mogheri & co de VS sancties blijven omzeilen om hun Iran deal/bloedgeld te redden hebben ze helemaal niets begrepen.

 5. Shopper Folk Folk The Schoudertas Schoudertas Schoudertas The Shopper The dxWrCoeB

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.